Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Scrum Je, Van Scrum and more!

Todoist is de perfecte tool voor scrum. Je kan hierop onbeperkt taken delen met iedereen - collega's, familie, vrienden - en werk samen in real-time aan gedeelde projecten en doelen. Dit is dus heel handig bij de bijeenkomsten van scrum, men kan alles samen overlopen en gezamenlijk werken aan 1 document. Ook beschikt todoist over een grote terugkerende database. De tool is geschikt voor bedrijven maar ook voor particulieren. Deze tool is wel betalend.

Best project management and Leadership Quotes, guides and articles www.businesscaviar.com #teamleadership

Gravity is een tool die gebruikt wordt voor het beheren van je agile projecten. Vooral bij het hanteren van de scrum-methode is deze tool het beste toe te passen.Het programma blijft gratis voor minder dan 2 projecten. Een groot voordeel van deze tool is dat je gewoon kan aanmelden via een bestaande google-account en dus geen nieuwe account hoeft aan te maken. Gravity is vooral aan te raden aan mensen die meer orde en structuur in hun project willen hebben. https://www.gravitydev.com/

Teams die gebruik maken van scrum kunnen Pointing poker gebruiken het is een tool waar de teamleden samen kunnen inloggen voor overleg en het toereiken van scrum points. Handig voor teams die om bepaalde redenen zoals een te grote afstand, er niet in slagen om allemaal samen af te spreken. Het kan dus ingezet worden om vanop afstand toch met je gehele team scrum points toe te rijken aan bepaalde aspecten van een opdracht en zo toch alles goed gestructureerd en geregeld te krijgen.

Stormboard is een digitaal „whiteboard” waar je post-its kan op plakken. Na het aanmaken van je Storm ID, kan je een nieuwe „storm” (= whiteboard) maken. Je hebt de keuze uit een gigantisch gamma aan whiteboard templates zodat je zeker bent dat jouw whiteboard past bij je project. Na het aanmaken van de storm, kan je beginnen met digitale post-its op het bord te plakken. (Tip: je hebt zelfs een SCRUM template onder de „Agile” categorie!)

Symphonical met google plus en hangout. Symphonical is een online platform waarbij je als eigenaar van een google plus account via videoconferenties kan scrummen. Zo kan je in een internationaal bedrijf toch op en makkelijke manier samenwerken. Het leuke aan symphonical is dat het een visueel sterk medium is voor scrum. Je ziet elkaar, hebt interactie en kan zo misverstanden om trent het teamwerk vermijden.

HP quality center is een tool dat handig is bij het gebruik van Scrum. De tool helpt je bij het plannen van sprints en ook de reviews. Zo kan je een project samen met andere personen goed volgen en onderhouden. Met de tool onderzoek je de strategie, maak je de planning, doe je de uitvoering en maak je achteraf een review om te kijken wat beter kan. Het steunt op de basis van Agile.

Flow is een online omgeving voor het chatten met teamgenoten. Je kan in flow datums vastleggen, tegen je team spreken of een persoon individueel aanspreekt. Je kan een mention plaatsen die een melding geeft voor het team en anders worden er slechts meldingen gepost als men aangesproken wordt. Je kan op elk moment bestanden uploaden en ideeën van teamgenoten upvoten. Flow is vooral gericht op het scrum team zelf en je kan dit tool bij elk project gebruiken voor communicatie te…

Covey Cirkel van betrokkenheid: altijd groter dan cirkel van invloed Goed om eens over na te denken...