Explore Byzantine Empire, Greece and more!

299) ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ. Η θεά αθηνά σε γαλάζιο φόντο και κάτω απο αυτή σύμπλεγμα κουκουβάγιας και ξίφους. συμβολίζει τη σοφία και πολλαπλασιάζει τη πολεμική ισχύ. ΑΕΙ ΤΑ ΕΠΙΓΙΓΝΟΜΕΝΑ ΚΡΑΤΕΙΝ πάντοτε να επικρατούν τα νεότερα δηλαδή οι νέες ιδέες τα νέα όπλα και οι νέες μέθοδοι.

ΧΙ ΜΠ. Ο Λέοντας συμβολίζει το δυναμισμό, την υπερηφάνεια και το δέος τα οποία εμπνέει αυτός και αλληγορικά η Μεραρχία, σε κάθε επίδοξο επιδρομέα ή αντίπαλο. (ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΩΝ). ΔΕ ΘΑ ΝΤΡΟΠΙΑΣΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΜΟΥ. ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΩ ΔΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ.

Περικεφαλαία και δόρυ του Λεωνίδα. Συμβολίζουν την αποφασιστικότητα του Α΄ ΣΣ να αγωνισθεί, όταν απαιτηθεί, μέχρις εσχάτων, όπως ο Λεωνίδας και οι άνδρες του στις Θερμοπύλες. ΠΑΛΙΝ ΔΕ ΞΕΡΞΟΥ ΓΡΑΨΑΝΤΟΣ ΠΕΜΨΟΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ.

Αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές σε σχηματισμό επιθέσεως και Τεθωρακισμένο Όχημα μεταφοράς προσωπικού. Συμβολίζει το διαχρονικό επιθετικό πνεύμα, που διέπει τους άνδρες της Ταξιαρχίας. ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ. Θα αμυνθώ υπέρ των ιερών και οσίων. Από τον όρκο των αρχαίων Αθηναίων στη θεά Αθηνά. Δεν θα ντροπιάσω τα ιερά όπλα, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου, με όποιον και αν ταχθώ στη γραμμή και θα υπερασπίσω τα ιερά και τα όσια...

15 ΤΑΞ ΠΖ. το τέρας γρυψ. με κεφάλι αετού και σώμα λιονταριού κρατώντας διπλό πέλεκυ. συμβολίζει την άγρυπνη φρούρηση και ταχύτητα δράσης. αετήσιο βλέμμα, ευέλικτες πτέρυγες αλλά και τη δύναμη και αποφασιστικότητα. δυνατό σώμα λιονταριού -διπλός πέλεκυς. ΚΑΙ ΟΥΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΣ. (και ο αριθμός αυτός είναι αρκετός).

88 ΣΔΙ. Η νήσος Λήμνος και δύο μυθικά τέρατα, γρύπες, με σώμα λιονταριού και φτερά αετού που μεταξύ τους υπάρχει ένας κρίνος. Συμβολίζει το χρέος της ΣΔΙ για προάσπιση της Λήμνου, καθώς επίσης και τα αναλλοίωτα χαρακτηριστικά και το μεγαλείο της φυλής μας, που είναι η λεβεντιά, η υπερηφάνεια, η ισχύς, η αγνότητα και η θέληση για παντοτινή ειρήνη. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ.

80 ΑΔΤΕ. Η νήσος Κως και επί αυτής θυρεός με χιαστί τυφέκιο και δόρυ. Συμβολίζει την έδρα της 80 ΑΔΤΕ, την ελληνικότητα της νήσου Κω και τους αγώνες του Έθνους και του λαού της. ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ.

ΑΣΔΥΣ. Ο Θησέας σε ηλικία 16 ετών σηκώνει τον πελώριο βράχο και παίρνει το ξίφος και τα χρυσά σανδάλια, που είχε τοποθετήσει εκεί ο πατέρας του, επιθυμώντας να τα πάρει ο γιός του όταν γεννηθεί μεγαλώσει και μπορέσει να μετακινήσει μόνος του το βράχο. Συμβολίζει την ικανότητα της ΑΣΔΥΣ να αναλάβει την ευθύνη και με τη χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων να εκπληρώσει επιτυχώς την αποστολή της. (Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ).

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ. Το έμβλημα του Ελεγκτικού Σώματος αποτελείται από μια παράσταση (Δύο Ξίφη,Μία Δάδα,Ένα Βιβλίο,Μια Κόκκινη Πένα,Την Χρονολογία 1914) και ένα ρητό (Βασάνοις Ελεγχόντων) που απεικονίζονται σε θυρεό. Τα ξίφη: Την υπηρέτηση στο Σώμα μόνο μόνιμων αξιωματικών προερχομένων από παραγωγικές στρατιωτικές σχολές καθώς και την αποφασιστικότητα με την οποία τα στελέχη του Σώματος οφείλουν να εκτελούν το έργο και την αποστολή τους για τη διασφάλιση του δημόσιου πλούτου.

13 ΔΕΕ. Ξίφος το οποίο περιβάλλεται με κλαδιά δάφνης και συμπληρώνεται έμπροσθεν από το αναγραφόμενο ρητό «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ». Το ξίφος συμβολίζει τον ελαφρύ και αθόρυβο οπλισμό και τα κλαδιά δάφνης αποτελούν σύμβολο νίκης ,δόξας και τιμής. Το ανωτέρω έμβλημα έχει προκύψει από το έμβλημα του «ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ» του οποίου η 13η ΔΕΕ φέρει το όνομα. Η ευχή που έδιναν οι Σπαρτιάτισσες μητέρες στα παιδιά τους, όταν τους έδιναν την ασπίδα πριν την εκστρατεία, για να γυρίσουν. «Ή με αυτήν ή πάνω σε…

Pinterest • The world’s catalogue of ideas
Search