Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Jars and more!

Kutatók közvetlen kapcsolatot mutattak ki a testmagasság és a szívbetegség kialakulásának kockázata között.

A hosszú szervátültetési várólistán több módszerrel is igyekeznek segíteni: újabban állatokban növesztenek őssejtekből előállított emberi szerveket.

A stressz elkerülhetetlen, de nem kezelhetetlen: mostani cikksorozatunkban 30 olyan megoldást mutatunk, amik azonnal csökkentik a stressz-szintedet.

A boldogsághoz vezető út nem egyszerű: ahány ember, annyi recept. Egy átfogó kutatás meghatározta, hogy statisztikailag mi az, ami az embert boldoggá teszi.

A Gladstone Intézet tudósai emberi bőrsejtekből állítottak elő tökéletesen működő, inzulintermelő hasnyálmirigy sejteket.

A világ talán legfurcsább tanulmányát amerikai tudósok készítették, méghozzá Floridában, és kiderül belőle: a nők fele vonzódik a halat tartó férfiakhoz.

Egy speciális immunsejtekkel lefolytatott terápiának köszönhetően sikerült visszafordítani a leukémia egy igen agresszív, gyógyíthatatlan változatát.

Tudtad, hogy az alváshiány elhízáshoz vezethet? Ugyanez fordítva is igaz: az elegendő alvás segíthet a fogyásban.

Fogászati sci-fi: a hagyományos foglenyomatvételt hamarosan felválthatja egy high-tech, hologramos szkenner, ami fájdalommentesen és kellemetlenségek nélkül méri fel fogaid állapotát és elhelyezkedését, hogy végül 3D nyomtatóval készítsék el szájüreged pontos mását. Éljen a tudomány!