Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Fiona Rempt, Van Fiona and more!

Daan de machinist Beleef een spannend avontuur met Daan op een stoomtrein in het wilde Westen. Bekijk de lengte van de spoorlijn, schep kolen, trek aan de hendel terwijl je achter het raam van de locomotief zit en stop de rovers die op zoek zijn naar goud. De activiteiten zijn geschreven bij het boek ‘Daan de machinist’ van Fiona Rempt en Natascha Stenvert.

* Maak een goede start van het nieuwe schooljaar met de gezellige, groepsvormende activiteiten uit dit 2 de pakket. Het pakket bevat voor elke dag van de eerste schoolweek een activiteit en daarnaast enkele gezelschapsspellen.

De astronaut Met astronaut Axel gaan we de ruimte in! We leren alles over raketten, aftellen, planeten en hoe je in de ruimte leeft en werkt. Dit pakket van Bianca Oldenbeuving is gebaseerd op het boek ‘De astronaut’ van Liesbet Slegers en is kerntitel voor de kinderboekenweek 2015. Het project biedt 22 uitgewerkte lessen met bijlagen voor een uitdagend project. Deze download bevat ook een origineel liedje van Jeroen Schipper over de ruimte in MP3 formaat: ‘De raket van Lizet'

Een handig en leuk project om aan het begin van het schooljaar uit te voeren! Boef haalt allerlei streken uit in de klas en het is duidelijk dat er regels moeten komen. Die regels gelden natuurlijk niet alleen voor Boef, de kinderen en de leerkrachten moeten zich er ook houden!

Opvrolijkvogeltje Als Opvrolijkvogeltje haar veren kwijt raakt, kan ze de dieren in Australië niet meer vrolijk maken. Gelukkig kunnen de kinderen helpen! Deze lessen zijn geschreven bij het prentenboek ‘Opvrolijkvogeltje’ van Edward van de Vendel en Ingrid & Dieter Schubert.

Engels-thema-herfst Ga aan de slag met Engels voor kleuters voor de hele groep. Dit pakket bevat korte dagelijkse en speelse activiteiten voor vier weken rond het thema herfst. Naast het project in PDF formaat, bevat deze download ook de Nederlandse en Engelse versie van het herfstliedje van Jeroen Schipper in MP3 formaat.

Rekenen met Boer Boris | Kleuteruniversiteit Boer Boris heeft een boerderij, daar hoort … een pakket met rekenspellen bij! Dit pakket bevat 10 spellen op basis van het telboek van Ted van Lieshout en Philip Hopman, waarmee alle kinderen kunnen tellen, wegen, meten en sorteren. Met spelbeschrijving, differentiatiemogelijkheden en extra suggesties.