Reducing Visual Overload In The ED | Healthcare Design --- The Cleveland Clinic Art Program began collecting and installing contemporary fine art in its facilities in 2006. At the Brunswick ED, a series of images hangs in the corridor that leads from the waiting area to the exam bays. Photo: Photography by Kevin G. Reeves; Courtesy of Westlake Reed Leskosky

Reducing Visual Overload In The ED | Healthcare Design --- The Cleveland Clinic Art Program began collecting and installing contemporary fine art in its facilities in 2006. At the Brunswick ED, a series of images hangs in the corridor that leads from the waiting area to the exam bays. Photo: Photography by Kevin G. Reeves; Courtesy of Westlake Reed Leskosky

Cleveland Clinic Hillcrest Hospital. Photography: Kevin G. Reeves

Cleveland Clinic Hillcrest Hospital. Photography: Kevin G. Reeves

Treatment wards feature coordinated sky and landscape views. Photograph by Lior Avitan ©The Sky Factory 2012.

Treatment wards feature coordinated sky and landscape views. Photograph by Lior Avitan ©The Sky Factory 2012.

Cleveland Clinic selected materials for the lobby at its Brunswick Family Center emergency department that would help create a sense of comfort and quiet, with extra attention paid to sound control using drywall and acoustical ceiling products. Photo: Photography by Kevin G. Reeves; Courtesy of Westlake Reed Leskosky

Cleveland Clinic selected materials for the lobby at its Brunswick Family Center emergency department that would help create a sense of comfort and quiet, with extra attention paid to sound control using drywall and acoustical ceiling products. Photo: Photography by Kevin G. Reeves; Courtesy of Westlake Reed Leskosky

The pediatric nurses’ station features aqua wood flooring and a punched-up wave shape, both of which add visual variety and fun to the area for children and their families. The orange color in the sky is inspired by the sunset and sunrise. Photo: © Jeffrey Totaro, 2014.

The pediatric nurses’ station features aqua wood flooring and a punched-up wave shape, both of which add visual variety and fun to the area for children and their families. The orange color in the sky is inspired by the sunset and sunrise. Photo: © Jeffrey Totaro, 2014.

The first-floor reception area incorporates more white curvilinear forms with natural design elements in neutral, calming colors and translucent surfaces. Photography of details within the Texas prairie landscape provide patients with a welcoming environment upon arrival. Photo: © Brad Feinknopf 2015

The first-floor reception area incorporates more white curvilinear forms with natural design elements in neutral, calming colors and translucent surfaces. Photography of details within the Texas prairie landscape provide patients with a welcoming environment upon arrival. Photo: © Brad Feinknopf 2015

nurse station

nurse station

Families are greeted on arrival at the NICU floor by the one of two perimeter light wells. NICU patient rooms are clustered in neighborhoods around four other light wells that bring natural light into each patient room. Rendering: Shepley Bulfinch.

Families are greeted on arrival at the NICU floor by the one of two perimeter light wells. NICU patient rooms are clustered in neighborhoods around four other light wells that bring natural light into each patient room. Rendering: Shepley Bulfinch.

Pinterest
Search